Kortskrivare för plastkort

Producera dina egna kort, passerkort, specialanpassade visitkort, medlemskort, säkerhetskort, besökskort, mm med en plastkortskrivare. Hos oss kan du handla en komplett lösning bestående av skrivare, kort och förbrukningsmaterial. Oavsett om du verkar inom en förening eller på ett företag som behöver skriva ut på plastkort så har vi den kompletta lösningen med kortskrivare för dig.

5 Produkt/er
Arrow icon

Plastkort-skrivare för enkel utskrift av plastkort

Kompletta plastkortsskrivare som skriver i svart eller i fyrfärg på kortets framsida. Passar utmärkt för t ex medlemskort, lojalitetskort, passerkort och säkerhetskort De plastkort-skrivare vi har i vårt sortiment är beprövade och pålitliga modeller från marknadsledande Evolis.

 

Frågor och svar

Vad kan en plastkort-skrivare användas till?

En plastkort-skrivare kan användas för att skriva ut olika typer av plastkort, till exempel:

  1. ID-kort: Plastkort med personlig information som namn, foto och annan identifierbar information. ID-kort används ofta för att identifiera personer inom organisationer och företag.

  2. Accesskort: Plastkort med inbyggd teknologi som kan användas för att ge användare tillgång till skyddade områden eller system. Accesskort kan vara magnetiska, chipbaserade eller RFID-baserade.

  3. Medlemskort: Plastkort som används för att identifiera medlemmar av en organisation eller förening. Medlemskort kan innehålla personlig information, en medlemskod eller annan information som är relevant för organisationen.

  4. Besökskort: Plastkort som används för att identifiera besökare på en arbetsplats eller event. Besökskort kan innehålla personlig information och en bild av besökaren.

Plastkort-skrivare är ofta utformade för att kunna skriva ut på olika typer av plastkort, inklusive PVC-kort och laminat-kort. Det är viktigt att välja rätt modell av plastkort-skrivare och material för att uppnå bästa möjliga resultat.

 

Blir det bra kvalitét på utskriften på plastkorten?

Ja, med en högkvalitativ plastkort-skrivare från Evolis kan man uppnå utskrifter av mycket hög kvalitet. Plastkort-skrivare använder sig av färgsublimering/termisk överföring eller direkttermisk teknik för att applicera färgbandet på plastkorten. Detta ger möjlighet att skapa högupplösta bilder, text och streckkoder på plastkorten. För att uppnå bästa möjliga kvalitet på utskrifterna är det viktigt att använda rätt typ av färgband eller bläckbandskassett och rätt typ av plastkort, samt att ha en korrekt inställd skrivare. Det är också viktigt att följa Evolis rekommendationer för rengöring och underhåll av plastkort-skrivaren för att säkerställa att den fungerar optimalt och ger utskrifter av hög kvalitet över tid.

 

Går det att skriva ut dubbelsidiga plastkort?

Ja, det är möjligt att skriva ut dubbelsidiga plastkort med vissa modeller av Evolis plastkortskrivare. Evolis erbjuder flera olika modeller av plastkortskrivare som kan skriva ut både enkelsidiga och dubbelsidiga plastkort. För att skriva ut dubbelsidiga plastkort krävs en skrivare med flipper-modul. Flippern vänder kortet efter den första sidan har skrivits ut, så att den andra sidan kan skrivas ut. Detta möjliggör att båda sidorna av plastkortet kan användas för tryckning av information, inklusive text, bilder, streckkoder, logotyper och annat. Det är viktigt att notera att skrivaren också kräver användning av rätt typ av dubbelsidigt färgband för att säkerställa att utskrifterna blir av hög kvalitet och hållbara över tid. Evolis erbjuder olika typer av färgband för olika typer av plastkort, inklusive dubbelsidiga färgband som är speciellt utformade för att användas med dubbelsidiga plastkortskrivare.

 

Vilken modell av Evolis kortskrivare ska jag köpa?

Valet av Evolis plastkortskrivare beror på dina specifika behov och krav på kortutskrift. Evolis erbjuder flera olika modeller av plastkortskrivare med olika funktioner och kapacitet. Här är några faktorer att överväga när du väljer en Evolis plastkortskrivare:

  1. Utskriftsvolym: Om du förväntar dig att skriva ut stora volymer av kort regelbundet behöver du en skrivare med hög utskriftskapacitet och hög hastighet.

  2. Enkel eller dubbelsidig utskrift: Om du behöver skriva ut på båda sidor av kortet, behöver du en skrivare med en flipper-modul.

  3. Anslutningstyp: Evolis erbjuder både USB- och Ethernet-anslutningar på sina plastkortskrivare. Om du vill att flera användare ska kunna använda skrivaren, eller om du behöver integrera skrivaren med andra system, kan en Ethernet-anslutning vara det bästa valet.

  4. Kortstorlek: Evolis erbjuder skrivare som kan skriva ut på standardstorlekar men även specialstorlekar.

  5. Säkerhetsfunktioner: Om du behöver skriva ut kort som kräver hög säkerhet, såsom ID-kort eller accesskort, kan du välja en skrivare med integrerade säkerhetsfunktioner 

Kontakta oss gärna om du undrar över något om du är osäker vilken modell som är bäst för dina specifika behov.