Etikettsskrivare för professionellt bruk

Etikettskrivare för professionellt bruk, vi har allt från mobila skrivare, färg-etikettskrivare och etikettskrivare för fraktetiketter till avancerade industriskrivare. Vi arbetar enbart med marknadens bästa varumärken. Kontakta oss om du behöver hjälp med att installera en applikator för dina etiketter. Våra etikettskrivare är anpassade för en mängd olika verksamheter och branscher.

908 Produkt/er
Arrow icon

Etikettskrivare och etikettmaskiner

En TermoTransfer etikettskrivare (TT) kan alltid också skriva på DirektTermoetiketter (DT) medan en etikettskrivare avsedd för enbart DirektTermo (DT) inte kan skriva med färgband.

Utskriftsupplösning på etikettskrivare; Beroende på modell av etikettskrivare kan man välja mellan olika upplösningar för utskrifterna och på skrivhuvudet. De flesta industriapplikationer är anpassade för utskrift med en etikettskrivare som har en upplösning på 200 dpi (kallas även ibland också för 203 dpi eller 8 dot). Det är därför inte alltid som en högre upplösning på etikettskrivaren ger en bättre utskrift. Den högre upplösningen 300 dpi (12 dot) på en etikettskrivare kan vara fördelaktig då man skriver ut mycket små etiketter eller bilder. Vid utskrift av 2D koder som PDF417, Data Matrix och Maxi Code kan det också vara motiverat med en högre upplösning. Det finns också vissa etikettskrivare som kan fås med ytterligare högre upplösning på 400 dpi och 600 dpi, dessa etikettskrivare används i speciella fall då man har mycket höga krav på upplösningen.

 

Skrivare med färgutskrift

Vi erbjuder avancerade skrivare för professionella etiketter i färg.

 

Etikettskrivare från kända varumärken

Vi arbetar endast med marknadens ledande tillverkare som garanterar kvalitet och driftsäkra lösningar, oavsett storlek på ditt företag. Varumärken som vi säljer i vårt stora sortiment är t ex Zebra, Honeywell, CAB, TSC, Epson mfl.

 

Etikettskrivare från Zebra

Vi erbjuder några av marknadens ledande skrivare från Zebra, en av de ledande aktörerna i branschen. 

 

Vanliga frågor om våra etikettskrivare

Vad är egentligen en etikettskrivare?

En etikettskrivare är en speciellt anpassad professionell skrivare som skriver ut etiketter för märkning, i olika volymer, och funkar för en mängd olika branscher och verksamheter.  

 

Vad är en Labelprinter?

Labelprinter är en speciell etikettskrivare som vanligtvis används för att skriva ut olika typer av etiketter för märkning. De kan också användas för att skriva ut kvitton på tunnare papper och för att skriva ut biljetter eller s.k. tags på tjockare pappersmaterial och finns i en mängd olika utföranden beroende på användningsområden, utskriftsstorlek och kapacitet. Det finns också modeller av etikettskrivare för såväl mobilt som stationärt bruk.

 

Vad har etikettskrivare för olika utskriftstekniker?

Det finns två olika typer av utskriftstekniker som används av etikettskrivare. DirektTermo (DT) där skrivhuvudet värmer etikettmaterialet direkt, detta är då värmekänsligt och färgas av etikettskrivarens skrivhuvuds värme. Den andra vanliga tekniken som används av etikettskrivare kallas för TermoTransfer (TT). Med termotransfer teknik har man ett färgband (termotransferband) i etikettskrivaren som värms av skrivhuvudet och i sin tur då avger färgmaterial på etiketten som i detta fall inte är värmekänslig.

 

Vad är Termotransfer (TT) för utskriftsteknik?

 • Ej värmekänsligt etikettmaterial
 • Kräver färgband (nästan alltid svart)
 • Lång livslängd, beständigt tryck
 • Tål nötning, solljus och kemiska vätskor (beroende på material)
 • Lämpligt för exempelvis produktmärkning
 • Högre ljudnivå med färgband
 • Utskrift på en mängd olika material som exempelvis papper, plastfilm och metallfolie mm.

 

Vad är Direkttermo (DT) för typ av utskriftsteknik?

 • Värmekänsligt Etikettmaterial
 • Inget Färgband, enklare hantering
 • Kort livslängd max 12 månader, bleknar efterhand
 • Känsligt för nötning och miljöpåverkan
 • Lämpligt för exempelvis transportetiketter
 • Enklare mekanik, inget färgband
 • Enbart utskrift på termopapper

 

Vad ska man tänka på gällande olika tekniker, utskrifter mm?

Beroende på modell av etikettskrivare kan man välja mellan olika upplösningar för utskrifterna och på skrivhuvudet. De flesta industriapplikationer är anpassade för utskrift med en etikettskrivare som har en upplösning på 200 dpi (kallas ibland också för 203 dpi eller 8 dot). Det är därför inte alltid som en högra upplösning på etikettskrivaren ger en bättre utskrift. Den högre upplösningen 300 dpi (12 dot) på en etikettskrivare kan vara fördelaktig då man skriver ut mycket små etiketter eller bilder. Vid utskrift av 2D koder som PDF417, Data Matrix och Maxi Code kan det också vara motiverat med en högre upplösning. Det finns också vissa etikettskrivare som kan fås med ytterligare högre upplösning på 400 dpi och 600 dpi, dessa etikettskrivare används i speciella fall då man har mycket höga krav på upplösningen. En TermoTransfer etikettskrivare (TT) kan alltid också skriva på DirektTermoetiketter (DT) medan en etikettskrivare avsedd för enbart DirektTermo (DT) inte kan skriva med färgband.

 

Kan man skriva ut fraktetiketter med en etikettskrivare?

Ja, vi rekommenderar att skriva ut dina fraktetiketter med en etikettskrivare. Det finns speciella programvaror och mallar som gör det enkelt att designa och skriva ut fraktetiketter som innehåller nödvändig information som avsändare, mottagare, fraktsätt, vikt och dimensioner. Etikettskrivarna kan skriva ut på olika material vilket ger flexibilitet i valet av etikett för specifika fraktbehov.

 

Kan man skriva ut etiketter i färg med era etikettskrivare?

 

Ja, det är möjligt att skriva ut etiketter i färg med en färgetikettskrivare. Färgetikettskrivare kan använda antingen en eller flera färgpatroner för att producera högkvalitativa etiketter i färg. Dessa skrivare är särskilt användbara när du behöver skriva ut etiketter med grafik, bilder eller andra visuella element som kräver färg. De är också lämpliga för produktmärkning, varumärkesidentifiering, kampanjer och specialprojekt. Vi har ett brett utbud av färgetikettskrivare från marknadens ledande tillverkare. Använd gärna filterknappen här på vår hemsida för att enkelt välja en som passar dina specifika behov.

 

Kan man få service eller reparera sin etikettskrivare?

Ja, vi på Streckkod System erbjuder service och reparation av etikettskrivare. Vi har en egen serviceavdelning som är specialiserad på att reparera och underhålla etikettskrivare från olika tillverkare. Beroende på problemet kan vi antingen lösa det på plats eller ta med skrivaren till vår serviceverkstad. Vi erbjuder också ett brett utbud av reservdelar och tillbehör för etikettskrivare, vilket gör det enkelt att hitta rätt delar om det skulle behövas en reparation. Våra tekniker är kvalificerade och har lång erfarenhet av att arbeta med etikettskrivare, vilket ger dig som kund en trygghet och säkerhet att din utrustning är i goda händer. Vid ett service- eller reparationsärende så är det lättast om du först fyller i en serviceförfrågan.

 

Etikettskrivare för fraktsedlar

Om du behöver en etikettskrivare till dina frakt- eller transportetiketter så hittar du här våra etikettskrivare för fraktsedlar.

 

Termotransferskrivare

Om du behöver termotransferskrivare, det vill säga etikettskrivare som använder färband och har en långre hållbarhet så hittar du dessa genom att klicka på denna länk: termotransferskrivarna 

Direkttermoskrivare

Här hittar du direkttermoskrivare som är perfekta för dig som behöver en snabb och enkel utskrift som inte kräver lång hållbarhet (mer än 12 månader). Denna skrivare är perfekt för t ex transportetiketter. Du hittar skrivarna här: termoskrivare.